Uçaklı Gap Turu Tur Programı

 4 Gece 5 Gün Uçaklı Gap Turu 

Kalkış Yerleri: Ayvalık
Gezilecek Yerler: Adana, Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Adıyaman, Kahramanmaraş
PROGRAM
1 Gün: Adana//Hatay//Gaziantep // 20 Haziran

20 Haziran 2022 İzmir ‘den Sabah 06:45 uçağı ile Adana’ya yolculuk, 08:10 da Adana’ya varış. Adana’da sabah kahvaltı molasının ardından gezimizde Merkez Sabancı Camiini, Roma döneminden kalma ve Adana’nın sembolü olan 2 bin yıllık Taş Köprü’yü görüp, Ardından Milli mücadelede halkın gösterdiği takdire şayan hizmetlerden ötürü 1921 yılında “Gazi” unvanı alan Antep’e , Evliya Çelebi’nin “Bu kenti anlatmaya ne dil, ne de kalem yeter…” dediği Antep’te panoramik bir gezi ardından göreceğimiz yerler arasında mozaikler kenti Zeugma Mozaik Müzesi, eski şehir bölgesi, şehrin merkezini oluşturan kale, pek çok Tarihi Han, Cami ve Bakırcılar Çarşısı ve Eski Kale bölgesinde baharat ve hediyelik eşya alışverişimizi tamamlayıp Hatay'a doğru yola çıkıyoruz. İnsanlığın ilk yerleşim yerlerinden, geçmişten günümüze farklı kültürlerin ve inançların bir arada yaşadığı, birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış barış, kardeşlik ve hoşgörü kenti Hatay’da ziyaret noktalarımız arasında; dünyanın en büyük mozaik müzelerinden biri olan Hatay Arkeoloji Müzesi, üç semavi dininin birleştiği bir yer olarak bilinen dünyanın ilk mağara kilisesi Aziz Piyer Kilisesi ardından, Habib-i Neccar Camii yer alıyor. Eski Antakya Evleri arasında yaptığımız yürüyüş ardından İstanbul’daki Kapalıçarşı’nın bir benzeri olan Uzun Çarşıyı görüyoruz. Ardından otele yerleşme ve geceleme.

Konaklama:Hatay 



2 Gün: Şanlıurfa // 21 Haziran

Sabah otelde kahvaltının ardından Halfeti’ye yolculuğumuz başlıyor. Fırat Nehri üzerinde kurulan Birecik barajının suları altında kalan Halfeti. Baraj Gölü üzerinden isteyen misafirlerimizle tekneye(ekstra) binerek sular altında kalan minaresiyle bilinen Savaşan Köyü ve Rum Kale’yi görüyoruz. Tekne turumuz sonrasında ender rastlanan Kelaynak kuşlarını göreceğimiz Birecik Koruma Çiftliğini ziyaret ediyoruz. Hediyelik eşya alışverişi ve öğle yemeği sonrası, Peygamberler şehri Urfa’da ilk olarak Halil-ür-rahman Gölü bilinen adıyla Balıklı Gölü, İbrahim Peygamberin Makamını ,Eyüp Peygamberin Sabır Makamını ve Gümrük Hanı ziyaret ediyoruz. Sonrasında Harran bir sonraki durağımız, bereketli toprakların ev sahibi Harran Ovası. Asurlulardan Romalılara birçok medeniyete ev sahipliği yapan Harran’da geziyoruz. Yöreye özgü Köy evlerini ziyaret ediyoruz Ardından dileyen misafirlerimiz ile Şanlıurfa Yemekli Sıra gecesinde(ekstra) eğlenceli vakit geçiyoruz. Gece sonunda konaklama otelimizde.

 
 Konaklama : Şanlıurfa 


3 Gün: Çarsamba Şanlıurfa- Mardin // 22 Haziran

Otelde sabah kahvaltısının ardından Şanlıurfa Göbeklitepe’ye yolculuğumuz başlıyor. Yaklaşık on iki bin yıl öncesinde inşa edilmiş insanlık tarihinin bilinen ilk tapınağı’nda ziyarete açık alanları geziyor; neolitik çağın hac merkezi kabul edilen Göbeklitepe’nin hikayesini dinleyip , Ardından zamanın durduğu şehir Anadolu'nun taş kenti Mardin’e doğru yola çıkıyoruz. Yaklaşık 2,5 saatlik yolculuğumuz ardından Mardin’e varıyoruz. Gezi noktalarımız arasında, Kasımiye Medresesi, Revaklı Çarşı, yer alıyor. Mardin yöresine özgü el sanatları ve kuyum, gümüş ve taş işçiliklerinin yapıldığı atölyelerin yer aldığı Mardin sokaklarındaki çarşı alışverişlerimizi yaptıktan sonra akşam yemeği ve istirahat için otelimize geçiyoruz. 

 
Konaklama: Mardin 


4 Gün: Midyat-Diyarbakır // 23 Haziran

Sabah otelimizde kahvaltının ardından Midyat’a gümüş işçiliği bir kültür halini almış, Telkâri sanatı ile ünlü mistik mimarisiyle meşhur Midyat’a geçiyoruz. Midyat Konuk Evi ve Telkari sanatı Atölyelerinin olduğu çarsıyı gezip alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Manastır ziyaretimiz ardından çoğu kısmı ılısu barajının suları altında kalan Hasankeyf’i ziyaret edip, Diyarbakır'da göreceğimiz yerler arasında Ulu Cami, ,On gözlü Köprü, Dört Ayaklı Minare, Diyarbakır'lı şair Cahit Sıtkı Tarancı Müze Evi, Hasan Paşa Hanı, Sülüklü Han, Deliler Hanı, Diyarbakır Surları, Mardin Kapı yer alıyor. Ardından konaklama için Adıyaman’daki otelimiz için yola çıkıyoruz. 

 
Konaklama:Adıyaman


5 Gün: Adıyaman-Kahramanmaraş//Gaziantep // 24 Haziran

Sabah otelde kahvaltının ardından UNESCO Dünya Mirası alanlarından Nemrut Dağına doğru yola çıkıyoruz. Yaklaşık 1,5 saatlik yolculuk ile 2150 m. yükseklikteki Nemrut Dağına varıyoruz. Kommagene Kralı’nın M.Ö 62 yılında yaptırdığı pek çok Yunan ve Pers tanrısının taş oymalardan heykeli ile kraliyet ailesi kadınlarının anıt mezarı olan Karakuş Tümülüsü, Cendere Köprüsü, Arsemia Tapınağı’nı görüp Kahramanmaraş’ a doğru yola çıkıyoruz. Turumuza Ulu Cami ve Dondurma Müzesi' yle başlıyoruz tarihi çarşısında dolaşmak ve öğle yemeği için serbest zaman veriyoruz. Kahramanmaraş; Kapalı Çarşı,Demirciler Çarşısı ve bu çarşılar etrafında toplanmış geleneksel el sanatları alanında hizmet veren çok sayıda atölye ve dükkanları gezip ,Gaziantep’e doğru yola çıkıyoruz. 22:25 Gaziantep-İzmir uçağı için havalimanına yola çıkıyoruz. Saat 00:15 te İzmir havalimanında bizim bekleyen transfer aracımıza binip Akçay’da 04:00 da bir başka Tarya Tur organizasyonunda bulumsak üzere ayrılıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar
    • Turlarımıza ön ödeme yapılmadan, kayıt alınmamaktadır. Rezervasyon yapıldığı tarihte rezervasyon bedelinin %50’si pesin olarak ödenir. Kalan tutar (Erken Rezervasyon donemi haric) tesise girişten en geç 7 (yedi) gün önce ödenir. Erken rezervasyonlarda, rezervasyon tarihini takip eden en geç 7 (yedi) gün içerisinde rezervasyon bedelinin tamamı ödenir.
    • Konaklamada single oda talep eden misafirlerimizden single farkı alınır.
    • Rezervasyon esnasında kesinlikle koltuk numarası sözü ve garantisi verilemez. Koltuk numarası araç kalkışı esnasında araç içerisinde görevli transfer rehberinden öğrenilir. Rezervasyona girilen ulaşım ve otel notlarının garantisi yoktur. Araçlarda bulunan 3 ve 4 numaralı koltuk rehber ve yardımcısına aittir. Konaklama tesislerinde oda blokajını tesis yapar. Odalara giriş saati tur programı doğrultusunda en erken 14.00 te ve çıkış saat en geç 11.00 dedir.
    • Rehber gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir. Rehberimizin tur sırasında verdiği saatlere misafirlerimizin uymaması sonucunda, tur programında yazdığı halde gezilemeyen yerlerden Tarya Tur sorumlu değildir.
    • Turumuzda rehberlik, ulaşım ve çevre gezileri paket programdır, ayrı düşünülemez. Tur içerisinde kullanılmayan ulaşım, konaklama, çevre gezileri vb. haklar iade edilmez. Bütün fiyatlarımıza KDV dahildir.
    • Acente, mücbir sebeplerle veya operasyonel nedenlerle gerek turdan önce gerekse tur esnasında, tur programında, konaklama bölgelerinde, tesislerinde, ulaşım araçlarında her turlu değişiklik yapma veya turu iptal etme hakkına haizdir. Bu durumda rezervasyon sahibinin onay gerekmediği gibi, kendisine iptal veya tazminat hakki doğurmaz.
    • Yeterli sayıda çoğunluk olmadığında turu 1(bir) gün önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı Kazdağı Tur’da saklıdır. Turun iptali durumunda Kazdağı Tur, iptali bizzat haber vermekle yükümlüdür. Asgari katılımcı sayısı 25 kişidir.
    • Çocuk indirimleri iki yetişkin yanında ebeveynleri ile ayni odada 3. ve 4. kişi olarak kalmaları halinde uygulanır. Tek bir çocuk için kullanılır. 0–6 yaş çocuklarda otel konaklamasında yatak verilmeyebilir.  Ulaşım araçlarında 2 yaşını doldurmuş çocuklar için koltuk zorunluluğu bulunduğundan, ücrete tabidir.
    • 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvaffaka namelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.
    • Tur süresince konaklama yapılan tesislerde ya da hizmet sunulan araç ve mekânlarda müşterilerden dolayı oluşabilecek hasar, zarar ve kayıplardan müşteriler sorumlu olup, Kazdağı Tur sorumlu değildir.
    • Ulaşım araçlarında ve tesiste evcil hayvan kabul edilmez..
    • Tur programında yer alan gece turları gibi ekstra turlar kişi sayısı ve mevcut personelin şartlarına bağlı olarak gerçekleştirilir. 'Yol üzerinde yapılan ekstra turlar tüm yolcuların katılımı olmasa dahi gerçekleştirilecektir. Yol üzeri yapılacak olan ekstra turlarda; tura katılmayacak olan misafirlerimiz rehberimiz tarafından şehre girmeden önce yer alan dinlenme alanlarına ve ya şehir merkezlerine yönlendirilecektir. Yol üzerinde yapılan ekstra turlara katılmak istemeyen yolcular, mola yerinde beklemeyi kabul ederek tura katılmışlardır..
    • Tüm harçlar ve benzeri ödemeler ve ücretlerle ilgili fiyat değişiklikleri tüketiciye yansıtılır. Olağandışı(Gidilecek ülkelerin mevzuatlarına göre turistlerden alınması gereken vergi, resim, harç ve benzeri kamusal ödemeler ile döviz kurlarından kaynaklanan) değişikliklerden kaynaklanan fiyat değişikliği nedeniyle tüketici bildirimden sonra herhangi bir tazminat ödemeden sözleşmeden dönebilir yahut yapılan değişiklikleri kabul eder.
    • Ulaşım dahil paketlerde ki uçak ulaşımlarına ait biletler; havayolları ile özel olarak yapılan anlaşmalarla alındıkları için misafirler tarafından satın alin diktan sonra iptal-iade-değişiklik işlemi gerçekleştirilemez. Turun tüketici tarafından iptali halinde uçak bilet bedeli havayolu şirketine peşinen ödenmiş olduğundan is bu bedelin tüketiciye iadesinin mümkün olmadığı rezervasyon sahibi tarafından kabul edilmiştir. (Uçaklı tur programlarında 'ekonomik sınıf' kullanılmaktadır.)
    • Kişilerin tura katılımlarındaki sağlık sorunları, hamilelik durumu, sürekli kullanımda bulundukları ilaçlar ile ilgili raporları yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. 
    • Mevsim koşulların göre giysi, rahat yürüyüş ayakkabıları, küçük bir el veya sırt çantanızın olması(ilaç vb. zorunlu eşyalarınız için) kısa yürüyüşlerde ve çevre gezilerinde rahatınızı sağlayacaktır.
    • Hava muhalefeti, arıza, yoğunluk vb. nedenler ile gemilerin/uçakların seferlerini gerçekleştirememesi ya da ertelemesi gibi değişikliklerden, olağanüstü nedenlerle doğan ek konaklama ve iaşe ihtiyaçlarından Tarya Tur sorumlu değildir. 
    • Turlarımızda kullanılan araç tipleri kişi sayılarına göre sınıflandırılır. Her turumuzda bulunan kişi sayısına göre araç tipleri tayin edilir. Kişi sayısına göre araç değişikliği hakkı saklı tutulur. Tura kayıt yaptıran kişi sayısına göre; 15-17 kişi minibüs ile, 18-31 kişi küçük otobüs ile tur yapılacaktır. MERCEDES SPRINTER 316 / 416 CDI 16/19+1 koltuklandırma, Yatar otobüs koltuklu, abs, asr, Klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd çalar. OTOKAR SULTAN COMFORT 27+1 koltuklandırma, Yatar otobüs koltuklu, abs, asr, Klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd çalar. WOLKSVAGEN CRAFTER 19+1 koltuklandırma, Yatar otobüs koltuklu, abs, asr, Klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd çalar.

    İptal Şartları
    https://www.taryatur.com/ucakli-gap-turu
    Tarya Turizm Seyahat Acentesi
    Sakarya Mahallesi Atatürk Caddesi No 194 10400 Ayvalık – TÜRKİYE
    +90 552 428 27 07


    Bu çıktı 26.04.2024 01:25 tarihinde verilmiştir. Tarya Turizm Seyahat Acentesi tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.