Sisam (Samos) Adası Turu Tur Programı

 Sisam (Samos) Adası Turu 

Kalkış Yerleri: Ayvalık
Gezilecek Yerler: Sisam (Samos) Adası
PROGRAM
1 Gün: Sisam (Samos) Adası

Vathi Kent Gezisi (Samos) & Karlovasi & Kokkari & Potami Plaji

Seferihisar Limanda 08.15'te buluşuyor, gümrük ve pasaport işlemleri sonrası vapura geçiyoruz. 09.00 feribotu ile yaklaşık bir saatte Samos (Sisam) Adası'na geçiyoruz. İnci tozu kumsalları ve turkuaz renkli deniziyle bizleri karşılayan Samos’ta gümrük işlemlerimizi tamamlayıp, adanın başkenti olarak bilinen merkezinde, Vathi’de şehir turumuza başlıyoruz. Metropolitlik KilisesiKatolik Kilisesi ve Arslan Heykeli'ni gördükten sonra sayıların babası olarak bilinen ünlü Yunan filozof ve matematikçi Pisagor’dan adını alan Pisagor Meydanı’nda alışveriş için serbest zamanı değerlendiriyoruz.

Psigor’un memleketinde gezimize adanın kuzeyinde bulunan bağları, şarap ve deri üretimi ile ünlü Karlovasi'de devam ediyoruz. Doğa içinde bülbül sesleri eşliğinde huzur dolu bir yolculukla Manolates KöyüAidonia’da kahve molası verdikten sonra Karlovasi’ye ulaşıyoruz. Ticaret alanında olduğu kadar eğitim ve turizm alanında da ünlü Karlovasi'nin en güzel plajlarından Potami Plajı’na gidiyoruz. Aya Nikolas Kilisesi'ni de ziyaret ettikten sonra kent merkezine geçiyor, merkezde bulunan tarihi üniversite binasıbelediye binası ve Aya Panagia Kilisesi’ni görüyoruz. Öğle yemeği için mimarisiyle adanın geleneksel yüzünü yansıtan, deniz kıyısı boyunca otantik restoranların bulunduğu Kokkari’ye, Avlakia ve Agios Konstantinos beldelerinden geçerek gidiyoruz. Leziz yunan mezeleri ve taze balıklarını tadabileceğiniz şirin tavernalardaki yemek molamızın ardından otelimize doğru yola çıkıyoruz.

Günümüzde şarap müzesi olarak da faaliyet gösteren şarap fabrikasına uğruyor, arzu eden misafirlerimiz şarap tadımı yaparken arzu edenler adanın üzümlerinden yapılan şaraplardan satın alabiliyor. Otelimize vardığımızda akşam yemeği, Yunan eğlencesine kadar istirahat için ayrılıyoruz.



2 Gün: Sisam (Samos) Adası

Pirgos & Koumaradei & Megali Panagia Manastiri & Pyhtagorio

Otelimizde alacağımız sabah kahvaltısı ardından Güney Samos turu için yola çıkıyoruz. İlk olarak 1586 yılında inşa edilen Samos’un en eski ikinci Manastırı Megali Panagia’ya gidiyoruz. Ardından eşsiz doğası ile bilinen Pirgos'ta kısa bir gezinti ile ünlü Samos ballarının tadına bakmaya bal kooperatifinin satış mağazasına gidiyoruz.

Samos'un tarım merkezi olarak da bilinen Koumaradei bir sonraki durağımız. Seramik işçiliği ile bilinen köyde seramik mağazalarını gezip mavi kubbeli kiliseleri görüyoruz. Ardından Pisagor’un köyünü ziyaret ediyoruz. Birbirinden güzel çiçeklerle donatılmış evlerin bulunduğu dar sokaklarda, asırlık ağaçların gölgesinden öğle yemeği için sahile iniyoruz. Yemeğin ardından dönüş yolculuğumuz için Vathi’ye adanın merkezine dönüyoruz. Gümrük işlemlerimizi tamamlayarak feribot ile Kuşadası’na geçiyor, bizi bekleyen aracımıza biniyoruz. Gece saatlerinde bir başka Kazdağı Turizm organizasyonunda buluşmak dileğiyle Samos turumuzu tamamlıyoruz.

Bir sonra ki Tarya Tur organizasyonunda görüşmek üzere.



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar
    • Pasaportlarında KKTC girişi olan vatandaşlarımız Yunanistan’a giriş yapamaz.
    • İlk kez yurt dışı seyahate çıkıyorsanız seyahat belgelerinizin fotokopileri, kredi kartınız vb. çalınırsa nasıl iptal ettireceğinize ilişkin bağlantı numaralarınızı valizinizde bulundurunuz.
    • Yolcumuzun sigortası olsa bile, TURSAB zorunlu seyahat sağlık sigortası yapılması gerekmektedir.
    • Ekstra turlar minimum 20 kişinin katılımı ile gerçekleştirilir.
    • Hava muhalefeti nedeni ile olabilecek değişikliklerden, acentemiz sorumlu değildir.
    • Rehberimiz program içeriği aynı kalmak koşulu ile program akışında değişiklik yapabilir.
    • Tur kalkmadan 3 gün önce lütfen tur kalkış saatini, buluşma yeri ve saatini teyit ediniz.
    • Tura çıkmadan önce veya gezi sırasında meydana gelebilecek iç savaş, çatışma, olağanüstü hal, sıkıyönetim gibi olaylardan, tabii afetlerden, grevlerden, teknik olaylardan, taşıyıcı şirketlerin yapabilecekleri iptallerden, gecikmelerden ve devletlerarası ilişkilerden doğabilecek değişikliklerden dolayı TARYA TUR sorumlu değildir.
    • Tur süresince konaklama yapılan tesislerde ya da hizmet sunulan araç ve mekânlarda müşterilerden dolayı oluşabilecek hasar, zarar ve kayıplardan TARYA TUR sorumlu değildir.
    • Yeşil Pasaort için vize gerekmemektedir.

    İptal Şartları

    Turumuzda yer alan ekstra turlar yeterli sayıya ulaşılamadığı takdirde ve hava koşullarından kaynaklı ; iptal hakkı tur hareket tarihinden 20 gün öncesine kadar Tarya Tur’da saklıdır. Böyle bir iptal durumunda Tarya Tur misafirlerine bizzat haber vermekle yükümlüdür.

    Kademeli fiyat sistemi mevcuttur. 
    İlan edilen fiyat en düşük sınıftan açılan fiyattır. 

    https://www.taryatur.com/sisam-adasi-turu
    Tarya Turizm Seyahat Acentesi
    Sakarya Mahallesi Atatürk Caddesi No 194 10400 Ayvalık – TÜRKİYE
    +90 552 428 27 07


    Bu çıktı 29.03.2024 18:55 tarihinde verilmiştir. Tarya Turizm Seyahat Acentesi tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.