Likya Turu 5 gece Konaklamalı Tur Programı

 Likya Turu 

 5 Gece Konaklamalı | İzmir Kalkış 

Kalkış Yerleri: İzmir
Gezilecek Yerler: Fethiye
PROGRAM
1 Gün:

Günün Gezi Noktaları;
Akyaka
Gökova Tekne Turu
Sedir Adası
Kleopatra Plajı
Lacivert Koy
Aşıklar Yolu
Fethiye

 
İzmir Bornova sapağında rehberimizle buluşup Akyaka beldesine giderek turumuza başlıyoruz ve sonra GÖKOVA TEKNE TURU için teknemize biniyoruz. Jacques Cousteau'nun ‘Dünya'nın cenneti’ dediği Gökova'nın el değmemiş koylarını gezmeye başlıyoruz. Gelibolu Adası, Cleopatra Plajı, Sedir Adası, İncekum, Lacivert Koy vb. yüzeceğimiz koylar arasında (1.MAVİ YOLCULUK). Bu güzel turun sonunda Akyaka beldesine geri dönüyoruz. Burada verilen serbest zamanda dileyen misafirlerimiz muhteşem flora ve fauna’ya sahip Azmak Çayı'ını fotoğraflayabilir. Akyaka’dan ayrılıp Okaliptus ağaçları altında romantik fotoğraflar çekebileceğimiz AŞIKLAR YOLU’na varıyoruz. Ardından otelimize yerleşme. Akşam yemeği otelimizde.

Not: Program gereği otele giriş yapmadan tur başlayacağı için, misafirlerimize kolaylık olması açısından, yüzme molalarında kullanacakları plaj malzemelerini ayrı bir çanta içerisinde araçlarında bulundurmaları rica olunur.



2 Gün:

Günün Gezi Noktaları;
Kaputaş Paljı Yüzme Molası
Üçağız Köyü
Kekova Tekne Turu
Simena Köyü
Kaş Merkez

 
Sabah otelde alınan kahvaltı sonrası muhteşem manzarasıyla KALKAN üzerinden KAPUTAŞ PLAJI'na ulaşıyoruz. Dünyaca ünlü Kaputaş Plajı'nda verilen yüzme molasını takiben ÜÇAĞIZ KÖYÜ'ne varıyoruz. Tarihle iç içe bu şirin balıkçı köyünden KEKOVA TEKNE TURU’na başlıyoruz. Yüzme molalarımız Tersane koyu, Kumlu İskele vb. koylarda olacak. Ardından M.S  ll.yy ‘da meydana gelen depremle bir kısmı suların altında kalmış olan Batık Kent, Kekova Adası, kara ulaşımı bulunmayan Simena Köyü ve Kalesini  tekneden görüyor ve rehberimizden bilgiler alarak turumuzu tamamlıyoruz. (2.MAVİ YOLCULUK). Üçağız‘dan ayrılıp KAŞ merkeze ulaşıyoruz. Bu şirin tatil kasabasında vereceğimiz serbest zaman sonrası otelimize hareket ediyoruz. Otele varış. Akşam yemeği otelimizde. Arzu eden misafirlerimizle Fethiye gecelerinde eğlenmek için lobide buluşma (Ekstra



3 Gün:
Günün Gezi Noktaları;
Tam gün Kelebekler Vadisi tekne turu (Ekstra)
Yüzme Molaları
Tam Gün Jeep Safari (Ekstra)
Saklıkent
Gizlikent
Yakapark
Macera Park
Zipline (Ekstra)
Rafting (Ekstra)

Sabah otelimizde alınan kahvaltı sonrası arzu eden misafirlerimiz için Ekstra olarak düzenlenen 2 farklı turdan birini seçebilirler:
 
1.Seçenek: TAM GÜN KELEBEKLER VADİSİ TEKNE TURU (Ekstra).
Sabah otelde alınan kahvaltı sonrası otelimizden hareketle  Babadağ‘ın hemen eteğinde bulunan BELCEKIZ mevkine hareket ediyoruz.  Buradan bineceğimiz teknemizle Belcekız’ın eşsiz koylarını gezerken ilk durağımız, Kaplan Kelebeğiyle ünlü, mevsiminde binlerce kelebeğe ev sahipliği yapan, KELEBEKLER VADİSİ. Burada verilen serbest zamanı yüzme molası ile denizin keyfini çıkartarak veya giriş ücreti ödeyip vadi içi zorlu bir yürüyüş yaparak değerlendirebilirsiniz. Diğer yüzme molalarımız arasında St. Nicholas Adası, Soğuksu Koyu, Camel Beach, Akvaryum Koyu gibi koylarda gerçekleşecektir. (3.MAVİ YOLCULUK)  Bu güzel turun sonunda sahile geri dönerek otelimize ulaşıyoruz.(Öğle yemeği: balık veya tavuk+makarna+salata) Tam Gün Tekne Turu Öğle Yemeği ve Ulaşım Dâhil 

2.Seçenek: TAM GÜN JEEP SAFARİ TURU (Ekstra)
Sabah kahvaltı sonrası bizleri bekleyen Jeeplerle buluşarak tam gün sürecek bu eğlenceli aktiviteye başlıyoruz. İlk olarak su tabancaları kiralayıp, eğlencesine doyum olmayan su savaşları yaparak  İskender’in Mağarası’na ulaşıyoruz. Sonrasında Tlos Antik Kenti’ni görerek, Yakapark’ta  öğle yemeğimizi almak için mola veriyoruz. Devamında Gizlikent Şelalesi gezisi ve Saklıkent Kanyonu’nda verilen serbest zaman bizleri bekliyor. Dileyen misafirlerimiz buradaki macera parkurunda zipline-rafting- bungee jumping gibi aktivitelerin keyfini çıkarabilir (Ekstra). Günümüzü çamur banyosu ile sonlandırıyoruz. Günün sonunda Jeeplerimize binerek otellerimize dönüyoruz. (Öğle yemeği: balık-tavuk veya köfte +açık büfe salata ve soğuklar)


4 Gün:

Günün Gezi Noktaları;
Kayaköy
Belcekız Plajı
Ölüdeniz
Xanthos Antik Kenti
Harpyler Anıtı
Patara Antik Kenti
Patara Plajı

 

Sabah otelde alınan kahvaltı sonrası Fethiye merkezi takiple eski bir Rum Köyü KAYAKÖY’e varıyoruz.Tepeler üzerinde teraslar halinde uzanan 350-400 kadar evi bünyesinde barındıran, mübadele ile tamamına yakını terk edildiğinden ‘hayalet köy’ diye de isimlendirilen KAYAKÖY’ün sokaklarında dolaşırken, eski yerleşimcilerin izleri bizleri geçmişe götürüyor. Serbest zamanda fotoğraflarımız alıp bu hüzünlü köyden ayrılarak Babadağ'ın hemen eteğinde bulunan Belcekız plajına ulaşıyoruz. Bu plajın devamı niteliğindeki Türkiye’nin en eşsiz denizlerinden olan ÖLÜDENİZ’de sizlere serbest zaman veriyoruz. Dünyanın sayılı plajlarından olan Ölüdeniz’de turkuaz suların keyfini çıkarttıktan sonra Antik çağlarda Likya bölgesine başkentlik yapmış, Eşen Çayı kenarına kurulmuş bir antik kent olan XANTHOS’a varıyoruz. Burada Xanthos tarihi hakkında bilgi alıp günümüze kadar iyi koruna gelmiş Tiyatro Binasını, Harpyler Anıtını, Likya tipi mezarlarını, Agora'sını  görüyoruz. Geçmişe dair yaptığımız bu yolculuk sonrası, 16 km uzunluğundaki sahil şeridiyle Türkiye’nin en uzun plajlarından biri olan ve bir Antik şehri içerisinde barındıran, mitolojide Apollon'un doğum yeri,PATARA’ya gidiyoruz. Altın sarısı kumsalında verilen yüzme molası ardından otelimize dönüyoruz. Akşam  yemeği otelimizde.



5 Gün:

Günün Gezi Noktaları;
 
Sabah otelimizde alınan kahvaltı sonrası arzu eden misafirlerimiz için Ekstra olarak düzenlenen 2 farklı turdan birini seçebilirler:

1.Seçenek: TAM GÜN FETHİYE DALIŞ AKTİV

masını takiben Dalış Teknemize ulaşıyoruz Burada CMAS, PADI, SSI sertifakalı, uluslararası lisanslara sahip eğitmenler tarafından verilecek brifing sonrası, dalış  noktalarına varıyoruz. İlk defa dalış tecrübesi yaşayacak misafirlerimiz için ‘Discovery Dalış’ yapma imkanı bulabilecekleri gün boyu sürecek bu aktivitede, aynı zamanda profesyonellere yönelik dalışlar da yapılacaktır. Tekne ile yolculuk süresi boyunca güneşlenip akdenizin turkuaz sularında, koylarda denize girme imkanınız olacak. Bu güzel ve heyecanlı geçen aktivitenin sonunda otelimize dönüyoruz. (Öğle yemeği: tavuk+makarna+salata) Tam gün Dalış-Dalış Eğitimi-Öğle Yemeği-Ulaşım DahiL
 
2.Seçenek: TAM GÜN 12 ADALAR TEKNE TURU (Ekstra).
 
Sabah otelde alınan kahvaltı sonrası 12 ADALAR TEKNE TURU’na katılmak için bizi bekleyen teknemize biniyoruz. Tekne turumuzda Fethiye-Göcek koylarının birbirinden güzel adalarını görüp, akdenizin kokusunu içimize çekerek, Yassıcalar Adası, Göcek Adası, Kızılada, Akvaryum Koyu, Domuz Adası, Tersane Adası, Zeytinli Ada vb koy ve adalarda yüzme molaları veriyoruz Bu güzel turun sonunda sahile geri dönerek otelimize ulaşıyoruz.(Öğle yemeği: balık veya tavuk+makarna+salata) Tam Gün Tekne Turu Öğle Yemeği ve Ulaşım Dâhil 



6 Gün:
Günün Gezi Noktaları;
Göcek
Dalyan
Kaunos Kral Mezarları
Caretta Caretta
İztuzu Plajı
Şirince Köyü


Sabah otelde alınan kahvaltı sonrası dünyanın sayılı yat merkezlerinden biri olan Göcek’e yöneliyoruz. Bu nezih kıyı yerleşiminin çarşısında verilen serbest zaman sonrası DALYAN’a ulaşıyoruz. Buradan bineceğimiz kanal teknesiyle, efsanesi dilden dile anlatılan Byblis ve Kaunos’un hikâyesini rehberimizden dinleyerek kaya oyma KRAL MEZARLARI’nı görüyoruz. Sonrasında nesilleri tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan  Caretta Caretta cinsi deniz kaplumbağalarının Türkiye'deki en ünlü yumurtlama alanı İZTUZU plajına gidiyoruz. Buradaki yüzme molamızın ardından tekrar teknemizle kanalı takip ederek araçlarımıza ulaşıyoruz.(5 .MAVİ YOLCULUK). Dalyandan deniz kokusu üzerimize sinmiş ayrılarak Muğla,Çine,Aydın üzerinden akşam yemeği molamız için zeytin ve asma bağları içerisinde kendine has köy dokusunu barındıran, Safranbolu mimarisine benzer evleri ve  meyve şaraplarıyla ünlü eski bir Rum köyü ŞİRİNCE'ye ulaşıyoruz. Rehberimizin yapacağı anlatımlarla köy sokaklarında yürüyerek yörenin meşhur meyve şaraplarını tatmak için şarap mahzenine gidiyoruz. Tadım, alış-veriş ve serbest zaman ardından turumuzu sonlandırıyoruz ve bir başka Tarya Tur organizasyonunda buluşmak dileği ile uğurluyoruz.


ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları

    Turumuzda yeterli sayıya ulaşılamadığı takdirde; iptal hakkı tur hareket tarihinden 20 gün öncesine kadar Tarya Tur’da saklıdır. Böyle bir iptal durumunda Tarya Tur misafirlerine bizzat haber vermekle yükümlüdür.

    https://www.taryatur.com/likya-turu
    Tarya Turizm Seyahat Acentesi
    Sakarya Mahallesi Atatürk Caddesi No 194 10400 Ayvalık – TÜRKİYE
    +90 552 428 27 07


    Bu çıktı 23.04.2024 12:12 tarihinde verilmiştir. Tarya Turizm Seyahat Acentesi tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.