Otobüslü Gap Turu Tur Programı

 Otobüslü Gap Turu | 7 Gün 6 Gece 

 16 Ekim 2022 AYVALIK Kalkışlı 

Kalkış Yerleri: Ayvalık
Gezilecek Yerler: Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Adıyaman, Gaziantep, Adana
PROGRAM
1 Gün:

Pazar öğlen 14:00'te belirtilen yerden hareket ediyoruz.Balıkesir, Bursa, Ankara, Aksaray, Adana, Gaziantep yol güzergahını kullanıyoruz.Yol güzergahındaki misafirlerimizi alıp yolda uygun molalarla Şanlıurfa'ya devam ediyoruz.



2 Gün:

Şanlıurfa’ya sabah saatlerinde varıyoruz.Sabah Kahvaltısını yaptıktan sonra,Harran 'a geçiyoruz, bereketli toprakların ev sahibi Harran Ovası, Asurlulardan Romalılara birçok medeniyete ev sahipliği yapan Harran’da dünyanın ilk üniversitesi din, astronomi, tıp, matematik ve felsefe bilimlerinin merkezi Harran üniversitesi’ni görüyor, Yöreye özgü Köy evlerini ziyaret ediyoruz. Harran gezimizin ardından; Şanlıurfa’ya geçiyoruz. Peygamberler şehri Urfa’da ilk olarak Halil-ür-rahman Gölü bilinen adıyla Balıklı Gölü, İbrahim Peygamberin Makamını, Eyüp Peygamberin Sabır Makamını ve Gümrük Hanı ziyaret ediyoruz. Urfa çarşı alışverişlerimizi serbest zamanda yapıp turumuzu tamamlayıp  Şanlıurfa Göbeklitepe’ye yolculuğumuz başlıyor. Yaklaşık on iki bin yıl öncesinde inşa edilmiş insanlık tarihinin bilinen ilk tapınağı’nda ziyarete açık alanları geziyor, neolitik çağın hac merkezi kabul edilen Göbeklitepe’nin hikayesini dinliyoruz, ardından otele yerleşip dinlendikten sonra dileyen misafirlerimizle Urfa’nın yöresel eğlencesi yemekli Sıra Gecesine (Ekstra) katılıyoruz. Sıra gecesi akşam saat 20:00 civarında başlayan eğlence Urfa ve civar yörenin türkülerinin söylendiği yöresel sanatçıların ve müzik ekibinin yer aldığı ve yöresel yemeklerin sunulduğu bir ortamda yapılmaktadır. Eğlence 23:00 civarında sonlanıp otelimize geçiyoruz.

Konaklama; Şanlıurfa Gülizar Konuk Evi



3 Gün:

Şanlıurfa'da otelde alınan kahvaltının ardından zamanın durduğu şehir Anadolunun taş kenti Mardin’e doğru yola çıkıyoruz. Yaklaşık 2,5 saatlik yolculuğumuz ardından Mardin’e varıyoruz. Gezi noktalarımız arasında, Kasımiye Medresesi, Revaklı Çarşı,  yer alıyor. Mardin yöresine özgü el sanatları ve kuyum,gümüş ve taş işçiliklerinin yapıldığı atölyelerin yer aldığı Mardin sokaklarındaki çarşı alışverişlerimizi yaptıktan sonra akşam yemeği ve istirahat için otelimize geçiyoruz.

Konaklama ; Mardin Yay Grand Otel



4 Gün:

Mardin'de sabah otelde  kahvaltıdan sonra Midyat'a hareket ediyoruz. Süryani Kadim cemaatinin ünlü ve büyük yapıtlarından Mor Gabriel Manastırını ziyaret ediyoruz. Midyat merkezde Devlet Konuk evi ve taş işçiliği mimarisinin en güzel örneklerinin görüldüğü sokakları ziyaret ediyoruz. Midyat’a özgü Telkâri sanatı atölye ve dükkanları ziyaret ve alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Serbest zamanın ardından bir kısmı ılısu barajının suları altında kalan Hasankeyf’e hareket ediyoruz, Hasankeyf'i ziyaret edip Batman üzerinden Diyarbakır'a geçiyoruz. Diyarbakır'da göreceğimiz yerler arasında Ulu Cami, ,On gözlü Köprü,Dört Ayaklı Minare,Diyarbakır'lı şair Cahit Sıtkı Tarancı Müze Evi, Hasan Paşa Hanı, Sülüklü Han, Deliler Hanı, Diyarbakır Surları, Mardin Kapı yer alıyor.  Turumuzu tamamlıyor, akşam yemeği ve istirahat için otelimize geçiyoruz.

Konaklama; Diyarbakır Anemon Otel



5 Gün:

Adıyaman’a yolculuk otelde alınan sabah kahvaltısı ardından, doğa içinde panoramik bir tur ile Siverek üzerinden Fırat Nehri üzerinde bulunan Nissibi Köprüsünde bir fotoğraf molası veriyoruz, ardından Adıyaman Kahta’ya varıyoruz, bizi bekleyen minibüslere binerek UNESCO Dünya Mirası alanlarından Nemrut Dağına doğru yola çıkıyoruz. Yaklaşık 1,5 saatlik yolculuk ile 2150 m. yükseklikteki Nemrut Dağına varıyoruz. Kommagene Kralı’nın M.Ö 62 yılında yaptırdığı pek çok Yunan ve Pers tanrısının taş oymalardan heykeli ile kraliyet ailesi kadınlarının anıt mezarı olan Karakuş Tümülüsü, Cendere Köprüsü, Arsemia Tapınağı’nı görüyoruz. Akşam yemeği ve istirahat için otelimize geçiyoruz.

Konaklama; Adıyaman



6 Gün:

Adıyaman'da otelde sabah kahvaltısının ardından Fırat Nehri üzerinde bulunan Atatürk Barajına hareket ediyoruz. GAP projesinin en önemli noktasını oluşturan Atatürk Barajını misafir seyir terasında fotoğraf ve kahve molası ardından Şanlıurfa Bozova üzerinden Halfeti’ye geçiyoruz. Birecik barajının su toplama havzasında bulunan Halfeti. Baraj Gölü üzerinde isteyen misafirlerimizle 1 saat sürecek olan gezi teknesine (ekstra) binerek sular altında kalan minaresiyle bilinen Savaşan Köyü ve Rum Kale’yi görüyoruz. Tekne turumuz sonrasında Birecik Köprüsünde baraj gölünün eşsiz manzarasını fotoğraflıyor ve Gaziantep'e geçiyoruz. Milli mücaadelede halkın gösterdiği takdire şayan hizmetlerden ötürü 1921 yılında  “Gazi” unvanı alan Antep’e , Evliya Çelebi’nin “Bu kenti anlatmaya ne dil, ne de kalem yeter…” dediği Antep’te panoramik bir gezi ardından göreceğimiz yerler arasında mozaikler kenti  Zeugma Mozaik Müzesi, eski şehir bölgesi, şehrin merkezini oluşturan kale, pek çok Tarihi Han, Cami ve Bakırcılar Çarşısı ve eski kale bölgesi yer alıyor.Gaziantepteki gezimizi bitirip,Islahiye –Kırıkhan üzerinden  Hatay'a varıp dinlenmek üzere otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve geceleme Hatay Harbiye'de bulunan otelimizde.

Konaklama; Hatay Zeyn Otel



7 Gün:

Sabah kahvaltısını otelde aldıktan sonra 08:00 yola çıkıyoruz. Hatay merkezde Asi Nehri kıyısından gezimize başlıyoruz. Habib-i Neccar Camii , Eski Antakya Evleri ,Hatay Kent Müzesi ve İstanbul’daki Kapalıçarşı’nın bir benzeri olan Uzun Çarşıyı İnsanlığın ilk yerleşim yerlerinden, geçmişten günümüze farklı kültürlerin ve inançların bir arada yaşadığı, birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış barış, kardeşlik ve hoşgörü kenti Hatay’da ziyaret noktalarımız arasında; dünyanın en büyük mozaik müzelerinden biri olan Hatay Arkeoloji Müzesi, üç semavi dininin birleştiği bir yer olarak bilinen dünyanın ilk mağara kilisesi Aziz Piyer Kilisesi ziyaret edip ,Hatay Gezimizi sonlandırıp Adana'ya doğru yola çıkıyoruz.

Adana gezimizde Merkez Sabancı Camiini, Roma döneminden kalma ve Adana’nın sembolü olan 2 bin yıllık Taş Köprü’yü görüyor çarşıda öğle yemeği için vereceğimiz serbest zamanın ardından dönüş yolculuğuna geçiyoruz..Niğde,Ankara,Eskişehir,Bursa,Balıkesir yol güzergahı üzerinde sabah saatlerinde turumuzun başladığı yerde vedalaşıyoruz. Bir başka Tarya Tur organizasyonunda görüşmek üzere vedalaşıyoruz.



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://www.taryatur.com/otobuslu-gap-turu
    Tarya Turizm Seyahat Acentesi
    Sakarya Mahallesi Atatürk Caddesi No 194 10400 Ayvalık – TÜRKİYE
    +90 552 428 27 07


    Bu çıktı 19.03.2024 11:44 tarihinde verilmiştir. Tarya Turizm Seyahat Acentesi tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.