Yılbaşı Midilli Turu 1 Gece 2 Gün Tur Programı

 Yılbaşı Midilli Adası Turu 

 1 GECE 2 GÜN | AYVALIK ÇIKIŞLI 

Gidiş-Dönüş Midilli Feribot Biletleriniz, 1 Gece Midilli Adası Konaklama, 1 Sabah Kahvaltısı, 1 Gece Yemekli Yılbaşı Yunan Eğlencesi (sirtaki), 2 Gün Türkçe Rehberlik Hizmeti Eşliğinde Midilli Adası Turu Dahildir.

Kalkış Yerleri: Ayvalık Gümrük Kapısı
Gezilecek Yerler: Midilli Şehir Merkezi, Paleokipos Köyü, Ayasos Dağ Köyü, Mantamados, Molivos, Petra
PROGRAM
1 Gün: Ayvalık Gümrük - Midilli Şehir Merkezi - Gera Körfezi - Perama - Paleokipos Köyü - Ayasos Dağ Köyü

Saat 08:00 itibariyle Ayvalık Gümrük Kapısında buluşup, gümrük işlemlerinin ardından 09:00 ‘da  gemiler ile Midilli ’ ye hareket ediyoruz. Ayvalık takım adaları, koyları ve deniz fenerlerinin eşliğinde Midilli Adası’na doğru ilerliyoruz. Yaklaşık 1 saat 15 dakika süren bu keyifli deniz yolculuğundan sonra Midilli Limanına varıyoruz.

Gümrük işlemlerinin ardından rehberimiz eşliğinde Midilli şehir merkezinde bulunan, Hagios Therapondas Kilisesi, Ermou Caddesi, Hagia Athanasious Metropolitlik Kilisesi, Yeni Cami, Türk Hamamı ve Tarihi Roma Agorası gibi tarihi eserleri ziyaret ediyoruz. Burada verilen serbest zamanda; adaya özgü çeşitli peynir, sakız, Uzo gibi ürünlerin tadına bakabilir, dilerseniz alışveriş yapabilirsiniz.

Midilli şehir merkezi gezimizin ardından, Gera Körfezi manzarasını izleyerek Midilli`nin en şirin sahil kasabası Perama da keyifli bir öğle yemeği molası veriyoruz. Yemeğin ardından zeytinyağı ile ünlü Pappados Köyü ve Barbaros Hayrettin Paşa`nın doğduğu köy olan Paleokipos Köyü`nü yakından görüyoruz. Paleokipos Köyü’nün ardından, adanın geleneksel köylerinden Ayasos Dağ Köyü için harekete geçiyoruz.

Tahta oyma mobilyalarını seramik ve dantel işlerini sergileyen şirin çarşısını gezip ünlü adak yeri olan Meryem Ana Kilisesini ziyaret ediyoruz. Çarsı meydanında vereceğimiz kahve molasının ardından Otelimize doğru harekete geçiyor Yeni Yıl kutlaması için hazırlanıyoruz.  Belirtilen saatte lobide buluşup, dostluk içinde yeni yıla merhaba diyeceğimiz tavernaya doğru yola çıkıyoruz. Mutlu Seneler.



2 Gün: Termi Şehri - Mantamados - Skamniya - Molivos - Petra

Yeni yılın ilk sabah kahvaltının ardından otelimizden ayrılıyoruz. Termi şehri üzerinden kuzeye hareket ediyoruz. Osmanlı dönemi ve sonrasının en lüks oteli Sarlıca Palas’ta fotoğraf molasının ardından, dünyanın tek insan kanından yapılma ikonasının olduğuna inanılan Taksiarhis Kilisesinin bulunduğu, seramikleri ve ballı yoğurdu ile ünlü Mantamados ‘a varıyoruz. Kilise ziyaretimizi yapıp Kilise avlusunda ballı yoğurt ve lokma molamızı verdikten sonra ünlü yazar Stratis Myrivilis ‘in köyü Skamniya ‘ dan geçerek adanın kuzey ucu olan Molivos ‘ a ulaşıyoruz.

Unesco ödüllü bu şirin yerleşim yerinin Arnavut kaldırımlı özgün sokaklarında rehberimiz eşliğinde yürüyüşün ardından serbest zaman veriyoruz. Arzuya göre, özgün elişleri sergileyen küçük dükkânlarından alışveriş yapabilir, teraslı özel cafe restoranlarında Uzo eşliğinde Yunan mutfağının lezzetlerini tadabilirsiniz.

Molivos gezimizi de tamamladıktan sonra dönüş yolun da Petra ve tam tepesindeki manastır bizi karşılıyor. Halen bu manastırın içinde ayinler yapılmakta, çanlar çalınmaktadır. Adanın orta bölgesi Kalloni, ilk Osmanlı yerleşim yeri Arisvi ve Kuş cenneti Tuzla bölgesini de geçerek akşam saatlerinde Midilli Limanına varıyoruz. Bu güzel günün ardından gümrük işlemlerini de bitirdikten sonra 18:00’ da Ayvalık’a doğru hareket ediyoruz. Bir sonra ki Taryatur organizasyonunda görüşmek üzere.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
  • AYVALIK GÜMRÜK (09:00)
Notlar
  • Pasaportlarında KKTC girişi olan vatandaşlarımız Yunanistan’a giriş yapamaz.
  •  İlk kez yurt dışı seyahate çıkıyorsanız seyahat belgelerinizin fotokopileri, kredi kartınız vb. çalınırsa nasıl iptal ettireceğinize ilişkin bağlantı numaralarınızı valizinizde bulundurunuz.
  •  Yolcumuzun sigortası olsa bile, TURSAB zorunlu seyahat sağlık sigortası yapılması gerekmektedir.
  • Ekstra turlar minimum 20 kişinin katılımı ile gerçekleştirilir.
  •  Hava muhalefeti nedeni ile olabilecek değişikliklerden, acentemiz sorumlu değildir.
  • Rehberimiz program içeriği aynı kalmak koşulu ile program akışında değişiklik yapabilir.
  •  Tur kalkmadan 3 gün önce lütfen tur kalkış saatini, buluşma yeri ve saatini teyit ediniz.
  •  Tura çıkmadan önce veya gezi sırasında meydana gelebilecek iç savaş, çatışma, olağanüstü hal, sıkıyönetim gibi olaylardan, tabii afetlerden, grevlerden, teknik olaylardan, taşıyıcı şirketlerin yapabilecekleri iptallerden, gecikmelerden ve devletlerarası ilişkilerden doğabilecek değişikliklerden dolayı TARYA TUR sorumlu değildir.
  •  Tur süresince konaklama yapılan tesislerde ya da hizmet sunulan araç ve mekânlarda müşterilerden dolayı oluşabilecek hasar, zarar ve kayıplardan TARYA TUR sorumlu değildir.
  • Yeşil Pasaort için vize gerekmemektedir.

İptal Şartları

Turumuzda yer alan ekstra turlar yeterli sayıya ulaşılamadığı takdirde ve hava koşullarından kaynaklı ; iptal hakkı tur hareket tarihinden 20 gün öncesine kadar Tarya Tur’da saklıdır. Böyle bir iptal durumunda Tarya Tur misafirlerine bizzat haber vermekle yükümlüdür.

https://www.taryatur.com/yilbasi-midilli-turu-1-gece-2-gun
Tarya Turizm Seyahat Acentesi
Sakarya Mahallesi Atatürk Caddesi No 194 10400 Ayvalık – TÜRKİYE
+90 552 428 27 07


Bu çıktı 29.03.2024 14:32 tarihinde verilmiştir. Tarya Turizm Seyahat Acentesi tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.