Urla Sığacık Nazarköy Turu Tur Programı

 URLA SIĞACIK NAZARKÖY TURU 

Kalkış Yerleri: Ayvalık Kalkış
Gezilecek Yerler: Urla-Sığacık-Alaş Kazak Vadisi Kımız Çiftliği-Nazarköy
PROGRAM
Urla Sığacık Nazarköy Turu

Ayvalık'tan sabah 07:00'de hareket ediyoruz. Şakran'da kısa bir molanın ardından, İzmir'in hiç sıkılmadığımız, tertemiz denizi, güzel kumsalları ve tarihi yerleri ile sizi eski zamanlara götüren büyülü ilçesi Urla'ya varıyoruz.

Urla, İzmir merkeze 35 km uzaklıktadır. Urla, 1330'larda, 14. yüzyılda, Türk egemenliğindeki Aydınoğulları Beyliği ile ilk kez tanıştı. Yüzyılın sonunda Osmanlı İmparatorluğu'na katılmıştır. Urla, 16. yüzyılda Manisa'da Ayşe Hafsa Sultan tarafından yaptırılan külliyenin gelirini karşılayacak altyapıya dahil edildi. Denizli Mahallesi Camii, Kamanlı Camii, Sungurlular Camii, Hacı Turan Kapan Camii ve Fatih İbrahim Bey Camii ve Hacı Turan XV Çeşmesi. ve XVI. yüzyıllarda yapılmış Türk eserleridir.

Urla gezimiz sonrasında Sığacık Koyu'na doğru yola çıkıyoruz. Sığacık’ın en önemli özelliklerinden biri, pazar günleri açık olan ve başta İzmir olmak üzere çevre ilçelerden çok sayıda turisti ağırlayan Sığacık pazarıdır. Burada eşsiz Sığacık koyunu ve Sığacık'ı gezip, fotoğraflıyoruz.

Sığacık'tan sonra ilk durağımız Kemalpaşa'daki Alaş Kazak Vadisi Kimiz Çiftliği olacak. Çiftlikte turistik ve sabit bir yer olarak kabul edildiğinden, betonarme inşa edilmiş bir "Otağ" da bulunmaktadır. (Otağ, aslen kıl veya keçeden yapılmış bir çadırdı). Tamamen Kazak Türklerinin yerel özelliklerine göre düzenlenmiştir.

Buradaki turumuzdan sonra Nazarköy'e doğru yola çıkıyoruz. Nazarköy, Kemalpaşa semtinde 1940'lardan beri cam boncuklarla geçinen eski bir köy. Diğer bir adı Boncuk Köy olan bu şirin beldeyi dolaşıp, boncuk çarşısından alışverişlerimizi yapıyoruz.

Serbest zamanın ardından bu güzel yolculuğu burada sonlandırıp ve dönüş yolculuğumuza geçiyoruz. Akşam saatlerinde Ayvalık’a varmış oluyor ve bir başka Taryatur organizasyonunda buluşmak üzere ayrılıyoruz.

ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları

    Turumuzda yer alan ekstra turlar yeterli sayıya ulaşılamadığı takdirde ve hava koşullarından kaynaklı ; iptal hakkı tur hareket tarihinden 1 gün öncesine kadar Tarya Tur’da saklıdır. Böyle bir iptal durumunda Tarya Tur misafirlerine bizzat haber vermekle yükümlüdür.

    https://www.taryatur.com/urla-sigacik-nazarkoy-turu
    Tarya Turizm Seyahat Acentesi
    Sakarya Mahallesi Atatürk Caddesi No 194 10400 Ayvalık – TÜRKİYE
    +90 552 428 27 07


    Bu çıktı 25.04.2024 17:04 tarihinde verilmiştir. Tarya Turizm Seyahat Acentesi tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.