Butik Mardin Turu Anadolujet Hy İle 2 Gece 3 Gün Tur Programı

 Butik Mardin Turu Anadolujet Hy İle 2 Gece 3 Gün 

 2 Gece 3 Gün - İstanbul Kalkışlı 

Kalkış Yerleri: İstanbul Kalkış
Gezilecek Yerler: Diyarbakır, Mardin
PROGRAM
1 Gün:

Günün Gezi Noktaları;
Deyrul Umur (Mor Gabriel) Manastırı
Cahit Sıtkı Tarancı Müze Evi
10 Gözlü Köprü
Mardin Kapı
Keçi Burcu
Hasan Keyf
Ulu camii
Midyat

Belirtilen saatte Sabiha Gökçen Havalimanı iç hatlar gidiş terminalinde havayolu kontuarına bireysel check in işlemlerimiz için başvurduktan sonra İstanbul / Diyarbakır uçağı ile Diyarbakır ' a hareket ediyoruz.(Uçak saatlerinde oluşabilecek Rötardan dolayı programda değişiklik yapılabilir.) 

Diyarbakır ‘a varış. Kahvaltımızı yapmak üzere tur aracımız ve rehberimizle buluşup havalimanından ayrılıyoruz. Muhteşem bir kahvaltının ardından Artukoğulları döneminden beri bölgenin en önemli şehirlerinden olan Diyarbakır gezimize Anadolu’nun ilk, İslam Âlemi’nin 5. Harem-i Şerif’i olan Ulucami gezimizle başlıyoruz. İçerisinde taş işçiliği ve ahşap boyama sanatlarının ince zevklerini görebileceğiniz bu güzel eseri gezdikten sonra “ yaş otuz beş, yolun yarısı eder ” şiiriyle tanıdığımız Diyarbakırlı Şair Cahit Sıtkı Tarancı Müze Evini ziyaret ediyoruz. Her mevsim için ayrı kullanım alanları yaratılan bu güzel evde bölge sivil mimarisinin ince örneklerini görerek buradaki gezimizi sonlandırıyoruz.

Ardından panoramik olarak dünyanın ayakta kalmış en uzun ikinci Surları olan kent surlarında Mardin Kapıyı, Keçi Burcunu ve 10 Gözlü Köprü ile beraber Dicle Havzasını fotoğrafladıktan sonra bu güzel şehirden ayrılıyor ve Bismil güzergahından Batman’a ulaşıyoruz. Öğle yemeklerimizin ardından Ilısu Barajı’nın yapımıyla sular altında kalan Hasankeyf 5 bin yıl öncesinden günümüze kadar önemli bir yerleşim yeri olmuştur.Artuklular zamanında en görkemli günlerini yaşayan bu kadim kentteki gezimizde Dicle Nehri’nin kıyısındaki  tarihi kalıntıların görüntüsü sizleri çok etkileyecektir. Ortaçağın en büyük köprüsü,EL-Rızk Camii,Ulu Camii ve diğer kalıntıları görüp vereceğimiz serbest zamanın ardından aracımıza binerek Tur Abdin bölgesinin kalbi olan Süryani cemaatinin en önemli yerleşmelerinden Midyat’ta kısa bir gezinti yapıyoruz. Süryani ustalarının yüzyılların birikimiyle ince ince işlediği telkari sanatının en iyi örneklerinden alabilirsiniz.

Sizlerin Sıla Dizisi ile tanıdığınız Midyat evlerinin en güzel örneklerinin bulunduğu Midyat’ta verilen serbest zaman ardından Midyat’tan ayrılıp yakınlardaki çok önemli bir dini merkez olan Deyrul Umur (Mor Gabriel) Manastırına gidiyoruz. Kilise Midyat Resuller, Kırk Şehit, Meryemana, Mor Şamuel gibi ibadethaneleri de içerisinde barındırmakta. Gezimizin ardından Mardin'e gidiyor ve otelimize yerleşiyoruz. Konaklama otelimizde.



2 Gün:

Günün Gezi Noktaları ;
Deyrul Zafaran Manastırı
Mor Yuhanna Kilisesi
Kasımiye Medresesi
Dara Antik Kenti
Firdevs Köşkü
Kıllıt Köyü

Sabah otelimizde alınan açık büfe kahvaltı sonrası Savur’a hareket ediyoruz. Süryanilerin geri dönüş projesi kapsamında tekrar hayata döndürdükleri Kıllıt Köyüne uğruyoruz. Köyde yer alan Mor Yuhanna Kilisesini gezebiliriz. Buradaki gezimizin ardından Dara Harabelerine gidiyoruz. Bölgede antik çağa ait en iyi kalıntı olan Dara Kentinde içindeki Su Sarnıçları, Tapınaklar, Mezarlık bölümü  gezilerimizi yaptıktan sonra Mardin’deki gezimize başlıyoruz.

Uzun yıllar Süryani cemaatinin patriklik mekanı olan ve şu sıralar Metropolitlik statüsündeki Deyrul Zafaran Manastırı gezimize başlıyoruz. Burada Sin Mabedi, Mezarlık, Tıp Okulu, Kilise, Vaftizhane ve Teras bölümlerini görüyoruz. Ardından yolumuz üzeri Firdevs Köşkünü görerek Mardin şehir merkezine geçiyor ve bu etkileyici orta çağ kale kentinin sokaklarında yürüyüş yapmaya başlıyoruz. Yürüyüş sırasında Ulu Cami Mahallesi, Abbaralar, Şehidiye Cami, Ptt Evi (Şahtana evi), Mardin’in taştan dar sokakları gezileri sırasında kendinizi başka bir dünyada bulacaksınız. Sonrasında Artuklu mimarisinin başyapıtlarından Kasımiye Medresesinde duruyoruz ve Sınıflar, Eyvan, Cami, hayat havuzu gibi kısımları geziyoruz. Buradan bakıldığında Mezopotamya ovasının görüntüsü sizleri büyüleyecek. Konaklama otelimizde.



3 Gün:

Günün Gezi Noktaları;
Eski Hükümet Konağı
Zinciriye Medresesi
Şehidiye Camii
Kırklar Kilisesi

Sabah otelimizde alınan açık büfe kahvaltı sonrası “Gündüz Seyranlık, Gece Gerdanlık” Mardin gezimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Şehidiye Cami, Eski Hükümet Konağı, Zinciriye Medresesi gezilerimizi yaparken yöreye özgü bir mimari unsur olan Abbara örnekleri görüyor ardından Kırklar Kilisesi gezimizi de yaparak öğle yemeğimizi alıyor ve Diyarbakır'a doğru hareket ediyoruz. Ardından havaalanında check-in işlemlerimizi yaparak  Anadolujet Havayollarına ait Diyarbakır-İstanbul uçağıyla İstanbul’a dönüyor ve bir başka Taryatur organizasyonunda görüşmek dileğiyle sizlerle vedalaşıyoruz.



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
  • Sabiha Gökçen Havalimanı (04:45)
Notlar

Turumuzda yeterli sayıya ulaşılamadığı takdirde; iptal hakkı tur hareket tarihinden 20 gün öncesine kadar Tarya Tur’da saklıdır. Böyle bir iptal durumunda Tarya Tur misafirlerine bizzat haber vermekle yükümlüdür.


İptal Şartları
https://www.taryatur.com/butik-mardin-turu-2-gece
Tarya Turizm Seyahat Acentesi
Sakarya Mahallesi Atatürk Caddesi No 194 10400 Ayvalık – TÜRKİYE
+90 552 428 27 07


Bu çıktı 20.04.2024 00:58 tarihinde verilmiştir. Tarya Turizm Seyahat Acentesi tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.