Butik Mardin Göbeklitepe Turu Tur Programı

 Butik Mardin Göbeklitepe Turu 

 2 Gece 3 Gün - İzmir Çıkışlı Sömestir Özel 

Uçak ile Gidiş, Dönüş

Kalkış Yerleri: İzmir, (ADB-Adnan Menderes) Havaalanı
Gezilecek Yerler: Urfa ve Mardin
PROGRAM
1 Gün: İzmir - Diyarbakır - Şanlıurfa

Günün Gezi Noktaları;
Halil-ül Rahman ve Rızvaniye Camileri
Cahit Sıtkı Tarancı Müze Evini
Balıklı Göl, Ayn-el Zeliha Gölü
Hz. İbrahim Makamı
Hasanpaşa Hanı

İzmir / Diyarbakır uçağı ile Diyarbakır 'a hareket ediyoruz.(Uçak saatlerinde oluşabilecek rötardan dolayı programda değişiklik yapılabilir.) Diyarbakır ‘a varış. Kahvaltımızı yapmak üzere rehberimizle buluşup havalimanından ayrılıyoruz. Kahvaltımızın ardından Artukoğulları döneminden beri bölgenin en önemli şehirlerinden olan Diyarbakır gezimize Anadolu’nun ilk, İslam Âlemi’nin 5. Harem-i Şerif’i olan Ulucami gezimizle başlıyoruz. İçerisinde taş işçiliği ve ahşap boyama sanatlarının ince zevklerini görebileceğiniz bu güzel eseri gezdikten sonra “ yaş otuz beş, yolun yarısı eder ” şiiriyle tanıdığımız Diyarbakırlı Şair Cahit Sıtkı Tarancı Müze Evini ziyaret ediyoruz. Her mevsim için ayrı kullanım alanları yaratılan bu güzel evde bölge sivil mimarisinin ince örneklerini görerek buradaki gezimizi sonlandırıyoruz. Ardından panoramik olarak dünyanın ayakta kalmış en uzun ikinci Surları olan kent surlarında Mardin Kapıyı, Keçi Burcunu ve Dicle Havzasını fotoğrafladıktan sonra bu güzel şehirden ayrılıyor, peygamberler şehri Şanlıurfa’ya ulaşıyoruz. Şanlıurfa gezimize başlıyoruz. Halil-ül Rahman ve Rızvaniye Camileri, Balıklı Göl, Ayn-el Zeliha Gölü, Hz. İbrahim Makamı göreceğimiz ve ziyaret edeceğimiz yerler arasında. Gezimizin ardından Bedesten de vereceğimiz serbest molanın ardından otelimize yerleşiyoruz. Konaklama otelimizde.

Önemli Not; Şanlıurfa konaklamamız oda kahvaltı olup, dileyen misafirlerimiz yemekli yöresel eğlence Sıra Gecesi (Ekstra ücretli) ne katılabilirler.



2 Gün: Şanlıurfa - Mardin

Günün Gezi Noktaları;
Konik Harran Evleri
Göbeklitepe
Harran

Sabah otelde alınan açık büfe kahvaltının ardından yaklaşık on iki bin yıl öncesinde inşa edilmiş insanlık tarihinin bilinen ilk Tapınağı olan Göbekli Tepeye ulaşıyoruz. Henüz çok az bir kısmı açılmış olan ve neolitik çağın hac merkezi kabul edilen Göbekli Tepe’nin hikâyesini dinlerken büyüleneceksiniz. Göbekli Tepe gezimiz sonrasında Peygamberler Şehri Urfa’ya bağlı ismi “Yolların kesiştiği yer” anlamına gelen Harran’a gidiyoruz. İlk İslam üniversitesinin de bulunduğu 5000 yıllık geçmişe sahip Harran içinde; Harran Üniversitesi (Ulu Cami)Kale, Kervansaray ve Konik Harran Evleri göreceğimiz yerler arasında. Buradaki gezimizin ardından yönümüzü Viranşehir-Kızıltepe üzerinden bölge halkının ‘’Medeniyetin Başkenti Anadolu’nun Taş Kenti’’ olarak adlandırdığı Mardin’e varıyoruz. Konaklama Mardin veya Midyat bölgesinde bulunan otelimizde.



3 Gün: Mardin - Diyarbakır - İzmir

Günün Gezi Noktaları;
Deyrülzafaran Manastırı
Kasımiye Medresesi
Mardin Sokakları
Eski PTT binası
Kırklar kilisesi
Abbaralar
Ulu camii

Sabah otelde alınan açık büfe kahvaltı sonrası hareketle otantik yapısıyla bizi karşılayan şehirde uzunca bir dönem dünyadaki tüm Süryanilerin merkezi sayılan Deyrülzafaran Manastırı gezimize başlıyoruz. Burada Kilise, Tıp Okulu, Sin Tapınağı, Vaftizhane, Mezar bölümlerini görerek tekrar Mardin merkeze dönüyoruz. Kasımiye Medresesi ziyaretimiz esnasında göreceğimiz Mezopotamya Ovasının görüntüsü sizleri büyüleyecek. Devamında şehir merkezine ulaşarak rehberimiz eşliğinde Mardin Sokakları, Kırklar kilisesi, Abbaralar, Eski PTT binası, Ulu camii, Şehidiye camii gibi taş işçiliğinin daha birçok ustalık eserini görebileceğimiz yürüyüşümüzü gerçekleştirirken kendinizi başka bir dünyada bulacaksınız. (Dileyen misafirlerimizle Dara Antik Kenti turumuzu gerçekleştiriyoruz. EKSTRA ÜCRETLİ TUR ) Çarşıda verilen serbest zaman ve yemeğimizi bu güzel şehirde aldıktan sonra Diyarbakır’a hareket ederek havalimanında turumuzu sonlandırıyoruz.



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
  • İzmir Adnan Menderes Havalimanı (03:45)
Notlar

Gidiş Bilgileri(Uçak)

Havayolu : SUNEXPRESSGERMANY
Uçuş Numarası : XQ9192
Kalkış :İzmir, (ADB-Adnan Menderes) Havaalanı Saat: 05:45
Varış :Diyarbakir, Turkey (DIY) Havaalanı Saat: 07:45

Dönüş Bilgileri(Uçak)

Havayolu : SUNEXPRESSGERMANY
Uçuş Numarası : XQ9283
Kalkış :Diyarbakir, Turkey (DIY) Havaalanı Saat: 23:10
Varış :İzmir, (ADB-Adnan Menderes) Havaalanı Saat: 01:25


İptal Şartları

Uçaklı Turlarımızda;
Uçak ile ilgili bölümlerde havayolu sözleşmesi geçerlidir. 
İptal sigortaları uçak ulaşımını kapsamaz.
Kademeli fiyat sistemi mevcuttur. 
İlan edilen fiyat en düşük sınıftan açılan fiyattır. 
Uçaklı tur programlarında "ekonomik sınıf" kullanılmaktadır.

https://www.taryatur.com/butik-mardin-gobeklitepe-turu
Tarya Turizm Seyahat Acentesi
Sakarya Mahallesi Atatürk Caddesi No 194 10400 Ayvalık – TÜRKİYE
+90 552 428 27 07


Bu çıktı 26.04.2024 14:23 tarihinde verilmiştir. Tarya Turizm Seyahat Acentesi tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.