Maşukiye Kartepe Abant ve İstanbul Turu Tur Programı

 Maşukiye Kartepe Abant ve İstanbul Turu 

 İzmir Çıkışlı Pegasus ile 2 Gece 5* Otelde Konaklama 

Kalkış Yerleri: İzmir, (ADB-Adnan Menderes) Havaalanı
Gezilecek Yerler: Maşukiye, Kartepe, Abant, İstanbul
PROGRAM
1 Gün: Maşukiye - Sapanca - Kartepe

Konforlu otobüslerimiz ile yaptığımız yolculuk sonrasında Maşukiye'ye ulaşıyoruz. Maşukiye; Samanlı Dağı Kartepe eteklerinde yer alan, Orman içinden akan Yayla Derenin oluşturduğu çağlayanlar üzerine kurulu restoran, çiftlik, piknik alanları, seyir terasları, pınarlar arasında bir huzur beldesidir. Doğa ile bas basa kalıp, orman içinde dolaşıp, toprağa basıp, su ve kus sesi dinleyip, haftanın yorgunluğunu burada atabilirsiniz. Verilen serbest zamanda dileyenler yürüyüş yapabilirler.

Dileyen misafirlerimiz de Atv kiralayabilir veya Zipline ile uçmanın keyfine varabilirler. (Ekstra) Maşukiye gezimizin ardından 1600–1850 m yükseklik kuşağı üzerinde yer alan Kartepe Kayak Merkezi’ne ulaşıyoruz. Burada verilen serbest zaman diliminde dileyen misafirlerimiz kayak yapabilir veya kızakla kayabilirler. (Hava şartları müsait olduğu takdirde) Rehberimizin belirteceği saatte otobüsümüzde buluşarak Maşukiye'de şehir gürültüsünden ve stresinden kaçmak isteyenlerin tercih ettiği mekânlardan biri olan Sapanca'ya ulaşıyoruz. Dileyen misafirlerimiz göl kenarında yürüyüş yapabilir, muhteşem fotoğraflar çekebilirler.

Serbest zaman sonrasında dileyen misafirlerimizin reçel, pişmaniye vb yöresel ürünlerin tadına bakabileceği ve ayni zamanda alışveriş yapabileceği noktada verilen mola sonrasında otelimize ulaşıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama İzmit’te bulunan otelimizde. Dileyen misafirlerimiz otelimizin ücretsiz termal aktivite imkânından faydalanabilirler.



2 Gün: Bolu - Gölcük Gölü - Abant Gölü

Sabah otelde alınan kahvaltının ardından göller bölgesi Bolu’ya Gölcük Gölü’ne hareket ediyoruz. Burada göl etrafında bitmesini istemeyeceğiniz yürüyüş yapabilir, her daim bir anı olarak saklayacağınız fotoğraflar çekebilir, bölgede bulunan kafelerde dinlenebilirsiniz. Göl manzarası eşliğinde çayınızı, kahvenizi, salebinizi yudumlayabilir ve sevdiklerinize “Gölcük Hatırası” hediyelik eşyalar alabilirsiniz.

Serbest zamanın ardından Abant’a doğru hareket ediyoruz. Öğle yemeğimizi (ekstra ücretli) sucuk ekmek eşliğinde aldıktan sonra doğanın eşsiz yaratıcılığı ve ortaya çıkan muhteşem manzaraya şahit olmaya başlıyorsunuz. Öncelikle Abant Gölü çevresinde bir yürüyüşümüz olacak. Göl çevresindeki yürüyüşümüz esnasında hayatınız boyunca unutamayacağınız fotoğraf karelerini yakalayıp çektiğinizde anılarınızın en güzellerinden biri olarak kalacağından emin olabilirsiniz.

Gölü dolaştıktan sonra dileyenler köy pazarında alışveriş yapabilir, faytona binme şansını yakalayabilir. Rehberimizin belirleyeceği saatte hareketle otelimize dönüyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde



3 Gün: Boğaz Turu (Ekstra) - Tarihi Yarımada - Ayasofya Camii - Topkapı Sarayı

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından, İstanbul turlarını taçlandıran boğaz turumuza çıkmak üzere turumuza devam ediyoruz (Ekstra). Eminönü'nden, Boğaz Turu’na çıkarak bu eşsiz manzaraya şahit oluyoruz. İstanbul’un birçok güzel kıyı semtlerini (Kuzguncuk, Bebek, Arnavutköy, Küçüksu, Kandilli gibi..) tarihi binalarını, yalıları, hatta çeşitli dizilere mekan olan köşkleri görüyoruz. Yeni Camii, Mısır Çarşısı, Süleymaniye Camii, Galata Kulesi Çırağan Sarayı bu güzel boğaz turumuz süresince kıyı boyunca gözlerimizi süsleyecek tarihi yapılardan sadece bazıları…

Yönümüzü, İmparatorluklar şehri İstanbul’un en kadim eserlerinin bulunduğu Sultanahmet bölgesine çeviriyoruz. Güzergâhımız, Marmara denizini takiben haliç üzerinden boğazı ve Anadolu yakasını panoramik görüş açısına sahip... Bu sayede Galata Kulesi, Galata Köprüsü, Beyazıt Kulesi panoramik olarak görüle biliniyor. (Bundan sonra bütün müzeler yürüyüş mesafesinde olduğu için araca sadece dönüşte binilecektir ve uygun yürüyüş ayakkabıları, müze kartı için kimlik ve fotoğraf bulundurmanızı öneriyoruz.)

Ardından, at meydanı da dediğimiz Hipodrom ’dan günümüze kalan 3 güzel Dikilitaş’ı görüp, gezimize devam ediyoruz. 1500 yıllık bir tarihiyle, İstanbul’un en büyük camii olma özelliğine sahip Ayasofya’yı (Hagia Sofia müzesini) geziyoruz. Osmanlı Hanedanının 400 yıllık konutu olan, Topkapı Sarayı’na doğru turumuz devam ediyor.. Sarayı gezerek, yazlık avlusunda Marmara denizi, Boğaz ve Haliç’e aynı anda sahip manzarasında fotoğraflar çektiriyoruz. Verilecek serbest zamanda, dileyen misafirlerimiz Yerebatan Sarayına (Sarnıcı), Sultanahmet Camii gibi yerlerden birini görebilirler. Rehberimizin belirteceği saatte hareketle havalimanına hareketle turumuzun sonuna geliyor, yeni bir organizasyonda buluşmak



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
  • İzmir Adnan Menderes Havalimanı (05:45)
Notlar

Gidiş Bilgileri(Uçak)

Havayolu : Pegasus Airlines
Uçuş Numarası : PC 2207
Kalkış :İzmir, (ADB-Adnan Menderes) Havaalanı Saat: 05:45
Varış :İstanbul, Türkiye (SAW-Sabiha Gökçen Uls.) Havaalanı Saat: 06:55

Dönüş Bilgileri(Uçak)

Havayolu : Pegasus Airlines
Uçuş Numarası : PC 2204
Kalkış :İstanbul, Türkiye (SAW-Sabiha Gökçen Uls.) Havaalanı Saat: 21:25
Varış :İzmir, (ADB-Adnan Menderes) Havaalanı Saat: 22:35


İptal Şartları
https://www.taryatur.com/masukiye-kartepe-abant-istanbul-turu
Tarya Turizm Seyahat Acentesi
Sakarya Mahallesi Atatürk Caddesi No 194 10400 Ayvalık – TÜRKİYE
+90 552 428 27 07


Bu çıktı 18.04.2024 12:26 tarihinde verilmiştir. Tarya Turizm Seyahat Acentesi tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.